Вітаємо

На сторінках нашого блогу ви завжди зможете знайти необхідні вам документи та потрібні форми, які стосуються діяльності групи ЦГО.
Усі бажаючі можуть передивлятися новини нашого структурного підрозділу!

середу, 29 квітня 2015 р.

Чорнобиль – чорний біль


                   Незбагненні слова: «Дихати і ходити заборонено».
                 «Не торкатися трави».               
Районний центр Чорнобиль. Весна, співуча і молода. Містечко між Десною і Прип’яттю  і весна  між Десною і Прип’яттю. Саме так було до квітневої ночі 1986 року, 29 років тому, до вибуху-сполоху, коли мирний атом перестав бути мирним, коли роса стала смертельною, коли  з’явилися незбагненні слова на табличках «Дихати і ходити  заборонено», «Не торкатися трави», коли чорний біль охопив Чорнобиль …
Про ті страшні події, про стогін землі української, про села та міста покриті попелом, про те, що згинуло все живе, про те, що на отруєній землі залишалися, працювали і вмирали люди – бійці на невидимій війні – атомній – про страшний український апокаліпсис – велась розмова педагогів з учнями шкіл Добропільського району напередодні 29-ї роковини Чорнобильської трагедії.
Страхіття тих подій зобразили учні Ганнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у своїх малюнках «Чорнобиль очима дітей».
В Никанорівській ЗОШ І-ІІ ступенів було організовано зустріч з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС.
Чорний біль і журба. У серці, у крові, назавжди, навіки про тих, кого смертоносне полум’я освітило і виділило перших із перших і вони, ризикуючи собою, намагались зупинити вогонь на найнебезпечнішій ділянці реактора – цьому присвячений кінолекторій «Чорнобильська катастрофа, її причини та наслідки».
Память і подвиг, подвиг і пам’ять про боротьбу людей з ядерною стихією, про тих, які жили, працювали й увійшли у безсмертя.
Все, що відбувалося на шкільних заходах, у цих словах: минулої скорботи не буває.

О.Булатова, методист Добропільського райметодкабінету